היכרות עם סוגים שונים של מתקני הרמה יכולה לסייע למי שרוצה לבצע עבודה בגובה. המתקן הרמה הידני הנפוץ הוא מלגזון. זהו מלגזון עם פלטה, תופסנים או משטח ייעודי שמשמש להרמת סוגים שונים של ציוד. הוא מאפשר הרמה ידנית של ארגזים, מכשירים וגלילים וניתן להיעזר בו במקומות פתוחים וסגורים. השימוש במתקן הרמה הידני חוסך זמן ומיועד בעיקר לסביבה צפופה שבה לא ניתן להפעיל מכונות על בנזין ודיזל.
מלגזון הידראולי
יש גם אפשרות להשתמש במלגזון הידראולי עם דחיפה ידנית. זהו מתקן הרמה שיכול להגיע לעומס עבודה של עד 1,000 ק"ג, עם גובה הרמה של עד 2.5 מטרים. אפשרות אחרת היא ניצול היתרונות של מלגזון ידני הידראולי עם דחיפה ידנית והרמה הידראולית. המלגזון הוא בעל בוכנה הידראולית וההפעלה הידנית מתמקדת בתנועה. לצורך השוואה, במלגזון ידני עם הרמה חשמלית ניתן להגיע לעומס של עד 2,000 ק"ג וגובה הרמה של עד 1.6 מטרים.
השוואה בין מתקנים
הדרך הנכונה להשוות בין מתקנים היא להתייחס למפרט הטכני שמפורסם על ידי היצרן. כך ניתן לזהות את הפוטנציאל של המתקן ואת אופי השימוש המתאים עבורו. אלו הנתונים העיקריים שחשובים במפרט הטכני:
• גובה הרמה מרבי
• כושר הרמה בק"ג
• גובה מכונס במטרים
• אורך, רוחב ומשקל המתקן
השוואה בין המתקנים מחייבת גם התייחסות לפרמטר של המחיר ועלות התחזוקה.
במות הרמה
סוג נוסף של מתקן ידני נקרא במת הרמה. כאן מדובר על במות שמשמשות להרמת מטענים או בני אדם. במת הרמה היא בפועל משטח שניצב על גבי בסיס מתרומם, והרמה שלה מתבצעת עם מנגנון מכאני ידני. יש גם במות הרמה חשמליות שבדרך כלל מגיעות לגובה רב יותר.
סל הרמה אנכי ידני
סל הרמה אנכי מיועד לעבודה בגובה ואפשר לשכור או לקנות אותו מחברות שמתמחות בכך. הוא מאפשר העמסה עצמית על רכב מסחרי ועל ידי מנגנון היפוך מיוחד, מתאים לדחיפה ידנית של אדם אחד ובנוי מאלומיניום חזק ועמיד. ההפעלה הידנית של סל הרמה אנכי הופך אותו למתקן הרמה חסכוני וידידותי לסביבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה