יום שני, 22 באוקטובר 2018

מהם השימושים במערכות הנעה


מהי מערכת הנעה?

מערכת הנעה היא מערכת שמיועדת לבצע תנועה מסוימת ללא מאמץ של בני אדם. המערכת הזו יכולה להיות פס ייצור, יכולה להיות מנוף קטן, עגלת משא, משטחי הרמה ועוד. מערכות הנעה פועלות ממנועי חשמל או מנועי בערה כאשר השימוש נפוץ יותר בחשמל בגלל שהמכונות האלו נמצאות במקומות מקורים מה שפותר את המפעל להשתמש בארובות או אמצעי אוורור מסובכים. למערכות ההנעה יש הרבה שימושים כאשר כל מפעל יכול להשתמש במערכת שונה לפי צרכיו, כאשר בדרך כלל המכונות הללו מיוצרות בהתאמה אישית בעבור גודל האריזה, גודל המוצר, סוגו וכולה.


מהם השימושים במערכות הנעה?

  • מי שרוצה לראות מערכות הנעה בפעולה צריך להגיע למפעל כלשהו. לא משנה באיזה מפעל מדובר, ממפעל למוצרי תינוקות ועד מפעל לבניית ספינות או מטוסים, יש הרבה מערכות שפועלות כדי לשנע את הציוד ממקום למקום. זהו אחד השימושים הבולטים במערכות אלו שמונעות את המאמץ הפיזי וכוח אדם רב שהיה הופך את כל הבנייה להרבה יותר יקרה.
  • מערכת הנעה יכולה לשמש גם להרמה של סחורה או חומרי גלם. השימוש במערכות אלו להרמה נמצא לא רק במפעלים אלא במחסנים רבים ואפילו מחסנים קטנים ביותר. בעזרת כננת הרמה חשמלית או עגלה שמתרוממת ניתן לשנע כל מה שרוצים לכל גובה ובכך לצמצם בשטחי האחסון ולהפוך כל חלק המחסן לנגיש במהירות גדולה יותר.
  • מערכות ההנעה משמשות גם ליצירת תהליכים מסוימים. כאן לא מדובר על שינוע של מוצר מסוים ממקום למקום, לא לגובה ולא למקומות אחרים בשטח מסוים אלא על מערכות שאמורות ליצור חום רב, ואקום, לעטוף מוצר מסוים וכל דבר שיש לו שימוש בתעשייה המודרנית.

מערכות הנעה

מערכות שעובדות מסביב לשעון

מערכות הנעה מסביב לעולם עובדות מסביב לשעון במפעלים שונים בכל מיני תחומים. מערכות אלו עובדות לפעמים בקיבולת גבוהה ומסחררת שמייצרת עשרות אלפי מוצרים בשעה בודדת אחת כאשר כל אחד מתאימה באופן ספציפי לשימוש של המפעל. מערכות אלו יכולות להיות משומשות לתעשיות הרכב, תעשיית המזון, יצירת אריזות, מוצרי חשמל, כלי בישול ועוד כאשר הן פועלות בהרמוניה מושלמת זו עם זו לצורך שינוע חפצים לרוחב ולגובה. יש מערכות שפועלות באופן מורכב יותר מאחרות וכוללות מערכת הרבה יותר מתוחכמת לצד מערכות שמבצעות פעולות יחסית פשוטות כמו מסלול נע או לצרכי הרמה.

יום חמישי, 26 ביולי 2018

מהו עגורן טלסקופי והיכן משתמשים בו


את העגורן אנו יכולים לראות במגוון רחב של מקומות. אנו רואים אותם באתרי בנייה, אנו רואים אותם בנמלים נושאים מכולות עצומות וכבדות, אנו יכולים לראות אותם גם בעבודות שיפוצים ביתיות של השכן וכן הלאה. עגורן טלסקופי הוא אחד מסוגי העגורן הנפוצים ביותר וזה הזמן שלכם להכיר אותו ולהבין מה היתרונות שלו ולמה בדיוק הוא משמש.


מהו עגורן טלסקופי?

העגורן הטלסקופי הוא אחד מהעגורנים הנפוצים ביותר שיש. קל מאוד להתבלבל בינו לבין עגורן החוליות אם כי עגורן חוליות הוא עגורן שלרוב יהיה גדול יותר ויגיע לגובה רב יותר. העגורן הטלסקופי משמש לרוב לבנייה כאשר המבנה שלו קל מאוד לזיהוי. את המגדל שלו אפשר להגביה על ידי הרמת של פנימי שנמצא בתוך השלד החיצוני של הצריח כך שההפעלה שלו פשוטה ביותר כמו גם יכולת השינוי שלו וההתאמה שלו לעבודות בגובה משתנה בטווח רחב.
עגורן טלסקופי

באופן תאורטי אין הגבלת גובה

בהתאם לעיקרון זה, באופן תאורטי, הגובה שאליו יכול להגיע העגורן הוא בלתי מוגבל. היתרון בשיטת ההרמה הזו הוא שהעגורן הטלסקופי מהיר מאוד להקמה ולפירוק, מה שמקצר משמעותית את זמני הבנייה ובנוסף חוסך מאוד בעלויות. לצורך המחשה, פרק הזמן שנדרש כדי להקים את העגורן הטלסקופי הוא כמה שעות טובות כאשר עגורנים אחרים יכולים להימשך ימים שלמים עד להקמתם. כמו כן, לא רק ההפעלה שלו זולה יסית אלא גם ההובלה שלו וההרכבה שלו.

מה החסרונות של עגורן טלסקופי?

החיסרון של העגורן הטלסקופי הוא בעיקר המגבלות שמגיעות עם הגובה. אמנם אפשר לשאת את העגורן לגובה רב אך יש מגבלות של משקל ככל שעולים בו מה גם שהעגורן עצמו צריך להיות חזק מספיק כדי לשאת משקלים כבדים יותר בגבהים גבוהים יותר. כמו כן, היכולת של העגורן הטלסקופי להשתתף בעבודות שונות וטווח התזוזה שלו במהלך העבודה מוגבל יחסית לעגורנים אחרים כמו עגורן חוליות, ולכן הוא משמש בעיקר לבניות יחסית קטנות ופרויקטים במבנים נמוכים, ולא בגורדי שחקים. עגורן טלסקופי ממוצע יכול להרים כ-5 טונות. שימוש נוסף נפוץ בו הוא לפינוי פסולת.

יום ראשון, 29 באפריל 2018

פתרונות הרמה לעבודה במפעלים


סוגים שונים של מתקני הרמה יכולים לשמש לעבודה בתוך מפעל לוגיסטיקה, תעשייה, מסחר ועוד. הנה למשל כמה סוגים בולטים ונפוצים של מתקני הרמה אותם ניתן לשלב בתוך עבודה במפעלים:

א. התקני הרמה מודולאריים

אלו מתקנים שמיועדים להרמה והורדה של חומרי גלם וציוד בין קומות ומדפים במפעל. המתקן מורכב מסולם מודולארי ויש בתוכו מנוע חשמלי חזק. ארגז ההרמה ועגלת הנשיאה מסוגלים להגיע לכושר הרמה של מאות ק"ג וניתן לבצע התקנה בצורה אנכית. המתקן מיועד להרמה והורדה של מוצרים, הוא מאפשר נגישות נוחה לכל קומה או מדף והוא משולב גם בפרויקטים של קבלני שיפוץ ובניין.


ב. מתקני הרמה חשמליים

המתקנים הנפוצים ביותר במפעלים הם מתקני הרמה חשמליים. השימוש בהם נוח ופשוט והם ניתנים להתאמה לפי נתוני המפעיל ואופי העבודה המבוצעת. את מתקני ההרמה החשמליים אפשר לבחור לפי סוג המנגנון החשמלי, הנדסת האנוש והעיצוב. כדאי לתת עדיפות למתקן הרמה קומפקטי שלא יגזול מקום משטח העבודה במפעל.

ג. מתקני הרמה עליים

אלו פתרונות הרמה ארגונומיים ובטוחים לשימוש שבעזרתם אפשר להתמודד כמעט עם כל סוג של משא. המתקנים מגבירים את קצב העבודה בכך שהם משפרים את התפוקה ואף מונעים כאבי גב. עם המתקנים האלה יש אפשרות להרמה מכאנית או על ידי ואקום.

מתקני הרמה

ד. מנופים

אפשר לשלב בתוך העבודה במפעלי עגורני גשר או מנופי קרן מתקפלים. עגורני גשר מיועדים בעיקר לשינוע של הציוד על ציר אורך ורוחב, בעוד מנופי קרן מתקפלים משמשים להרמה והוצאה של מכלולים שלמים מתוך ארגזים או מכונות. בתוך מנופי קרן מתקפלים יש משאבת הרמה חזקה במיוחד להרמה מהירה והם מגיעים לכושר הרמה גבוה.

בחירת מתקן הרמה

הדגש מבחינת הלקוח צריך להיות על בחירת פתרונות הרמה שעולים בקנה אחד עם אופי העבודה. כמו כן, יש לוודא דרגה גבוהה של בטיחות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי המפרט הטכני. בצורה כזו ניתן לבחור מתקני הרמה שמסוגלים לשמש את צרכי העובדים לאורך זמן. בחירה נכונה של מתקני הרמה קריטית לעבודה במפעל ולביצועים.