יום חמישי, 26 ביולי 2018

מהו עגורן טלסקופי והיכן משתמשים בו


את העגורן אנו יכולים לראות במגוון רחב של מקומות. אנו רואים אותם באתרי בנייה, אנו רואים אותם בנמלים נושאים מכולות עצומות וכבדות, אנו יכולים לראות אותם גם בעבודות שיפוצים ביתיות של השכן וכן הלאה. עגורן טלסקופי הוא אחד מסוגי העגורן הנפוצים ביותר וזה הזמן שלכם להכיר אותו ולהבין מה היתרונות שלו ולמה בדיוק הוא משמש.


מהו עגורן טלסקופי?

העגורן הטלסקופי הוא אחד מהעגורנים הנפוצים ביותר שיש. קל מאוד להתבלבל בינו לבין עגורן החוליות אם כי עגורן חוליות הוא עגורן שלרוב יהיה גדול יותר ויגיע לגובה רב יותר. העגורן הטלסקופי משמש לרוב לבנייה כאשר המבנה שלו קל מאוד לזיהוי. את המגדל שלו אפשר להגביה על ידי הרמת של פנימי שנמצא בתוך השלד החיצוני של הצריח כך שההפעלה שלו פשוטה ביותר כמו גם יכולת השינוי שלו וההתאמה שלו לעבודות בגובה משתנה בטווח רחב.
עגורן טלסקופי

באופן תאורטי אין הגבלת גובה

בהתאם לעיקרון זה, באופן תאורטי, הגובה שאליו יכול להגיע העגורן הוא בלתי מוגבל. היתרון בשיטת ההרמה הזו הוא שהעגורן הטלסקופי מהיר מאוד להקמה ולפירוק, מה שמקצר משמעותית את זמני הבנייה ובנוסף חוסך מאוד בעלויות. לצורך המחשה, פרק הזמן שנדרש כדי להקים את העגורן הטלסקופי הוא כמה שעות טובות כאשר עגורנים אחרים יכולים להימשך ימים שלמים עד להקמתם. כמו כן, לא רק ההפעלה שלו זולה יסית אלא גם ההובלה שלו וההרכבה שלו.

מה החסרונות של עגורן טלסקופי?

החיסרון של העגורן הטלסקופי הוא בעיקר המגבלות שמגיעות עם הגובה. אמנם אפשר לשאת את העגורן לגובה רב אך יש מגבלות של משקל ככל שעולים בו מה גם שהעגורן עצמו צריך להיות חזק מספיק כדי לשאת משקלים כבדים יותר בגבהים גבוהים יותר. כמו כן, היכולת של העגורן הטלסקופי להשתתף בעבודות שונות וטווח התזוזה שלו במהלך העבודה מוגבל יחסית לעגורנים אחרים כמו עגורן חוליות, ולכן הוא משמש בעיקר לבניות יחסית קטנות ופרויקטים במבנים נמוכים, ולא בגורדי שחקים. עגורן טלסקופי ממוצע יכול להרים כ-5 טונות. שימוש נוסף נפוץ בו הוא לפינוי פסולת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה